+386 51 317 162 info@panorama-glamping.com

Blog

Smučišča: Trije Kralji, Mariborsko Pohorje in Rogla

Smučišče pri Treh kraljih na Pohorju

Manjše, a prijetno smučišče, privablja predvsem skupine šolskih otrok, družine in rekreativne smučarje, se nahaja na stičišču Mariborskega in Zreškega Pohorja in je le 16 kilometrov oddaljeno iz Slovenske Bistrice. Leži na nadmorski višini 1200 do 1347 metrov. Opremljeno je z dvema vlečnicama, ki zmoreta prepeljati 1700 smučarjev na uro. Dve smučarski progi sta dolgi en kilometer, dve pa 500 metrov, urejena je tudi štirikilometrska tekaška proga. Smučišča pozimi tudi dodatno zasnežujejo, organizirajo pa tudi šolo smučanja.

hotelu Jakec RTC Trije kralji, vas bodo razvajali z okusnimi pohorskimi jedmi. Trije kralji so tudi izhodiščna točka za različne pohodniške in kolesarske poti po Pohorju. Mimo njih poteka tudi turistična cesta, ki povezuje Areh, Tri kralje in Roglo.

 
 

Mariborsko Pohorje:

 

Mariborsko Pohorje je največji smučarski center v Sloveniji! 

 
Popolna kombinacija: odlična smučišča, izvrstni wellness-spa centričudovita narava in neposredna bližina mesta Maribor!
  • Bližina! Le dobra ura vožnje iz Ljubljane, 2 uri in pol  ur vožnje iz Kopra, 2 uri vožnje iz Novega mesta!
  • Najdaljša nočna smuka v Sloveniji! 10 km.
  • Snežna garancija 100 dni v sezoni! 95 % dodatno zasneževanje.
  • Smučarske proge za začetnike in najzahtevnejše smučarje. 43 km prog na višini 325 do 1327 m!
  • 53. Zlata lisica, smučarski svetovni pokal za ženske (7. – 8. 1. 2017) in druge prireditve.
  • Odlična šola smučanja in deskanja. Za otroke in odrasle.
  • Izposojevalnica kvalitetne smučarske opreme.
  • Enostaven dostop – do gondole Pohorska vzpenjača lahko prispete kar z mestnim avtobusom št. 6 (vozni red)! Smučarski avtobus na Pohorju. Prostorna parkirišča.

Rogla

Rogla je tako blizu, da nas lahko obiščete le za en dan, a hkrati dovolj daleč, da boste pozabili na vse skrbi in se popolnoma prepustili smučarskim užitkom. Po udobni cesti se pripeljete do planote in le nekaj korakov od avtavas loči do snežne avanture. Ko se jutro v dolini šele prebuja, sončni žarki že objamejo bele strmine. Obujete smučarske čevlje, zapnete smuči in pred vami je sveže belo platno, da vanj zarišete vzorce. Če nas obiščete za več dni, se vsako jutro zbudite skoraj na smučišču –  po odličnem in krepčilnem zajtrku vas že čakajo sveže urejene proge.
Naravno snežno odejo skrbno varujemo in dopolnjujemo s tehničnim snegom, da vam lahko omogočimonajmanj 100 smučarskih in deskarskih dni v sezoni. Prve smučarje na Rogli pozdravimo že pozno jeseni, odlične pogoje pa zagotavljamo vse do zgodnje pomladi.

Za vse generacije

Ljubezen do smučanja ni določena s starostjo – pogosto se rodi že pri rosnih letih in nemalokrat traja vse življenje. Pri nas ste dobrodošli vsi, saj so različne proge primerne tako za začetnike kot za bolj zahtevne smučarje. Prijazni žičničarji vedno skrbno bdijo nad najmlajšimi, ki spretnosti na smučišču šele osvajajo, z urejenimi progami pa se trudimo zagotavljati kar največjo varnost.

Prazne želodčke in utrujene mišice lahko okrepčate in odpočijete v kateri od odličnih restavracij, kjer je ponudba skrbno izbrana, da lahko vsakdo najde nekaj po svojem okusu.

Če vam po dolgem smučarskem dnevu ostane še dovolj energije, vam na Rogli ne bo dolgčas – lahko se spustite po sankaški progi, se popeljete s pasjo vprego, obiščete smučarsko-tekaški poligon ali si privoščite razvajanje v enem od wellness centrov. Od četrtka do nedelje pa lahko smučate tudi zvečer, ko vas na nočno smuko vabita osvetljeni smučišči Košuta in Jasa.

 

Družinske počitnice

Brezskrbni dnevi v družbi najdražjih so tisti, za katere živimo. Če boste družinske počitnice preživeli na Rogli, se jih boste zagotovo vsi še dolgo z veseljem spominjali. Namestitev v enem od bližnjih hotelov, bungalovov ali apartmajev vam omogoča, da lahko zjutraj med prvimi zarežete zavoje v sveže urejene proge, popoldne pa uživate v mnogih dodatnih aktivnostih. Na smučišču je organizirana tudi šola snežnih športov, kjer lahko otroci in odrasli osvojijo prve zavoje ali nadgradijo znanje.

 

100 hektarov površine za smučanje, deskanje in tek na smučeh

Smučišče se razprostira na približno 100 hektarih, 11 vlečnic in 2 sedežnici vas pripelje do urejenih in različno zahtevnih prog. Kar 10 kilometrov urejenih prog pa je namenjenih tudi teku na smučeh.

Za začetnike in zahtevne smučarje in deskarje

Če ste ljubitelj adrenalina, se boste zagotovo zabavali v Fun parku Rogla – poligonu za deskarje in free style smučarje, ki poteka vzdolž leve strani smučišča Mašinžaga. Vse smučarje in deskarje začetnike ter tiste, ki bi želeli le izpopolniti tehniko, pa vabimo v Šolo snežnih športov Intersport. Za učenje ni nikoli prepozno!

Odlična oprema za izposojo

Za uživanje na Rogli ne potrebujete svoje smučarske ali deskarske opreme, saj vas bomo v izposojevalnici opremili od nog do glave. Odlična rešitev za vse goste iz tujine ali smučarje, ki se ne želite obremenjevati z opremo, jo redno servisirati in voziti s seboj na smučišče – pridite brez in uživajte v dobro vzdrževani opremi, ki je na voljo v izposojevalnici.

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov na tem spletnem mestu. Več informaciji

Nastavitve na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam omogočimo najboljšo možno izkušnjo pri brskanju. V kolikor boste spletno mesto uporabljali brez spremembe nastavitev piškotkov, ali pa boste kliknili na gumb Sprejmi, se strinjate z uporabo piškotkov na spletnem mestu.

Zapri