+386 51 317 162 info@panorama-glamping.com

Blog

Panoramski razgled kar iz postelje

U Slovenskoj Bistrici preporučamo da svakako posjetite Bistriški stari grad s muzejom.

avtor Anja Zamuda 20. junij, 2018

 

Družina Alenke Mrzdovnik ima v neposredni bližini svojega doma čudovito parcelo s panoramskim razgledom, vrednim občudovanja. Po spletu okoliščin, ko sta Alenka in njen partner z dvema majhnima otrokoma in dvema kreditoma v obdobju treh mesecev oba ostala brez služb, sta se odločila neizkoriščeno zemljišče preurediti in razgled ponuditi popotnikom, ki radi gledajo na svet s ptičje perspektive.

»Šestnajst let sem delala kot tajnica v velikem podjetju z več kot tisoč zaposlenimi. V času menjave lastnika in reorganizacije sem pričakovala prvega otroka in – ker spadam v skupino starejših mamic – sem se po prvem otroku odločila še za enega in tako skupaj ostala doma štiri leta. Po tem času me delovno mesto ni več čakalo, jaz pa sem si zaželela delati samostojno in ne več le kot zaposlena. V tistem trenutku sem imela dovolj življenjskih izkušenj in samozavesti, da sem odprla podjetje in se podala na popolnoma novo pot – pot podjetništva in turizma,« pravi Alenka.

Kažipot naključij

 Ko so pred osmimi leti kupili zemljišče, so med gradnjo hiše živeli v majhni, začasni hiški. Po tem, ko so se pred letom dni preselili v večjo hišo, je začasna, popolnoma opremljena za življenje, ostala prazna. Alenka pravi, da so jo bolj za šalo, kot zares pričeli oddajati tujim turistom. Ti pa so zelo presenetili z odzivom in zadovoljstvom s tovrstno namestitvijo. Zato je pričela razmišljati, kako bi lahko s tem poslom, ki ji je predstavljal super delo, preživela svojo družino.

Ko sta v igri naključij s partnerjem ostala brez služb, se nista predala pesimizmu, pač pa sta pričela delati tisto, kar sta že znala. Ker je Alenkin najljubši gradbeni material les, Alenkin partner pa mojster za les, je sledila odločitev, da bodo glamping hiške iz lesa izdelali kar doma …

Porodila se je zamisel, da na domači breg, kjer je prvotno stal vinograd, postavijo enostavne mini lesene hiške, ravno dovolj velike za prenočitev in zavetje popotnikov, ki imajo radi stik z naravo. Ker je ta vrsta namestitev trenutni trend počitnikovanja, so se odločili, da investirajo vse prihranke v zagon podjetja. Lastno financiranje take investicije je, priznava Alenka, velik izziv, še posebej za novopečene podjetnike – predvsem so jo razočarali razpisi, ki novim podjetnikom ne omogočajo niti sodelovanja.

Kombinacija glamurja in kampinga

Glamping kot udobna namestitev sredi narave ali luksuzno kampiranje, kakor ga uradno poimenujejo, je v svetu trenutno zelo atraktivna in zanimiva nova vrsta namestitve za turiste. Alenka razlaga, da si je tudi sama vedno želela izkusiti kampiranje, a priložnosti za to ni bilo ravno veliko, hkrati pa ni bila nikoli navdušena nad umazanijo v šotoru, zamakanjem ob slabem vremenu, skupnimi sanitarijami ipd. Pri odločitvi za postavitev glamping hišk je tako izhajala iz sebe, obenem pa sledila trendom.

»Leseni hiški stojita na vznožju pogorja Pohorja, ki v poletni vročini nudi sveži gorski zrak pohorskih gozdov, pozimi in vse do pozne pomladi pa smuko po pohorskih smučiščih.«

Glede na to, da je glamping (ponekod) v tujini že dobro uveljavljen, so gostje slovenskih glamping ponudnikov večinoma tujci. Ker pa gre za trend, je tovrstno počitnikovanje zanimivo tudi pri nas.  Alenka meni, da slovenski glamping ponudniki zagotavljajo namestitve na visokem nivoju, Slovenija pa postaja zaradi svoje majhnosti prestižna destinacija za zahtevne tujce. Gostje pričakujejo luksuzno kampiranje, razvajanje, postrežbo –  a kljub temu bivanje sredi narave.

~ ~ ~

Pohorje kot mesto oddiha

»Slovenija ni le Bled in Bohinj, ampak mnogo več! Hribovje Pohorja je pravi biser za aktiven dopust v naravi, saj ponuja sveži zrak pohorskih gozdov, zdravilno spanje v lesenih hiškah, pohorsko bunko, pohorsko omleto, bučno olje in vrhunsko kapljico lokalnega vinorodnega okolja.«

~ ~ ~

Panoramski razgled – glavni atribut

Alenka je prepričana, da je glamping zmagovalna kombinacija za ljubitelje narave in udobja. Za promocijo se v vzhodnem delu Slovenije zelo trudijo tudi sami. Alenka se je povezala z lokalnimi ponudniki hrane, s kmeti in kmečko lokalno tržnico, čebelarji in vinarji. Svojim gostom tako nudi  domači kmečki zajtrk z dobrotami lokalnih pridelovalcev. Hkrati sodeluje tudi z lokalnimi ponudniki storitev, ki njenim gostom nudijo različna posebna doživetja – skok s padalom, plezanje, jogo itd.

»Čutim, da nam je ta posel bil namenjen in tudi vse življenjske situacije kažejo na to, da smo na pravi poti. Glede na to, da smo v fazi zagona, nazaj ne gledamo, ker pa verjamemo v uspeh, računamo na širitev do štirih hišk v naslednjih letih. S tem bomo še vedno ohranili butičnost in kakovost ponudbe.«

Kot čisto nov in svež na tržišču je Panorama glamping Visole zanimiv za tiste, ki so drugje že bili. Alenka pravi, da so njihovi konkurenti vsi ponudniki nastanitev, a hkrati nihče, saj verjame, da so v svoji ponudbi unikatni. Edinstvenost namestitve, ki jo ponujajo, Alenka vidi v dizajnu hiške, ki je bil zasnovan posebej za pohorski teren in potencial zemljišča – da lahko nudi maksimalni izkoristek in udobje, hkrati pa pravi, da so ekskluzivni zaradi svoje butične ponudbe in osebnega pristopa do gostov. Posebej znani so po edinstvenem panoramskem razgledu, v katerem lahko gostje Panorama glampinga Visole uživajo kar iz postelje. Predvsem pa so posebni po izrazito pozitivnem odnosu do dejavnosti, s katero se ukvarjajo.

Kontakt

Naslov

Visole 63, Visole, 2310 Slovenska Bistrica

Pokličite nas

+386 51 317 162

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov na tem spletnem mestu. Več informaciji

Nastavitve na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam omogočimo najboljšo možno izkušnjo pri brskanju. V kolikor boste spletno mesto uporabljali brez spremembe nastavitev piškotkov, ali pa boste kliknili na gumb Sprejmi, se strinjate z uporabo piškotkov na spletnem mestu.

Zapri