+386 51 317 162 info@panorama-glamping.com

Blog

Kaj so glamping počitnice?

Ste tudi vi v tisti skupini popotnikov in turistov, ki ne marajo velikih mest, še bolj pa jih motijo veliki hoteli?

Bi bili radi v naravi, imeli dovolj miru in zasebnosti, a kljub temu tudi nekaj razkošja?

Potem je za vas prava odločitev glamping. Vrsta turistične ponudbe, ki predstavlja luksuzno kampiranje, se je širše uveljavila v zadnjih nekaj letih, pred tem pa je bil glamping bolj kot ne značilen za drage eksotične destinacije.

 

Kaj vam ponuja glamping?

Med turisti, ki potujejo v naravo in v njej tudi kampirajo, je bilo v zadnjem desetletju opaziti težnjo po tem, da se s kampiranjem ohrani stik z naravo, vendar pa se hkrati poskrbi tudi za velik luksuz. Prav zato so pričeli različni kampi ponujati tudi višji nivo storitev.

Luksuzno kampiranje je bilo omogočeno ponekod v novih delih kampov, kjer so postavili na primer mobilne hiške, opremljene z zunanjim žarom, zunanjo zasebno kopeljo z mehurčki in podobno.

Poleg tega pa so nastala tudi manjša turistična naselja in kampi, ki ponujajo zgolj glamping – torej ekskluzivno bivanje v naravi in v stiku z njo na najvišjem nivoju.

 

Bistvo pravih glamping naselij je, da so manjša in tako omogočajo veliko zasebnosti.

Nahajajo se lahko ob morju, ob rekah, ob jezerih, celo visoko v hribih, nastanitev pa je lahko v najrazličnejših oblikah.

Včasih gre za mobilne hiške, včasih za arhitekturno izjemno zanimive brunarice, celo hišice na drevesih ali udobne šotore, ki visijo z dreves.

Najbolj pomembno je, da je k temu dodan luksuz. Bazeni, najrazličnejše vodne kopeli, savne, ponudba masaž.

 

Kaj pa hrana?

Luksuzno kampiranje lahko ponuja samostojno pripravo hrane, še bolj v trendu pa je, da je ponudba popolna in vključuje izjemno kulinariko.

Turistom v glamping hišicah ali šotorih zjutraj osebje prinese čudovit in okusen zajtrk, prav tako jim postrežejo s kosilom in večerjo, ki razvajata brbončice.

Če tega ne želite, pa se seveda odločite za glamping v ožji obliki: luksuzna hiška na drevesu, namakanje v kopeli z mehurčki, potem pa si na žaru ob hišici sami spečete večerjo.

 

Kaj lahko pričakujem?

Glamping vam zagotavlja luksuzno kampiranje z vsem udobjem, kjer se lahko zanesete, da ne bo motečih elementov, ki jih poznamo iz običajnih kampov na morju.

Čakata vas torej popoln mir in sprostitev ter nobenega hrupa in nobenih divjih zabav.

Luksuzno kampiranje namreč ni množični turizem, temveč je namenjen prav tistim, ki želijo mir in so pripravljeni zanj tudi nekoliko več plačati. Samo užitek v naravi, med katerim se boste gosposko razvajali kot kralj.

Kontakt

Naslov

Visole 63, Visole, 2310 Slovenska Bistrica

Pokličite nas

+386 51 317 162

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov na tem spletnem mestu. Več informaciji

Nastavitve na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam omogočimo najboljšo možno izkušnjo pri brskanju. V kolikor boste spletno mesto uporabljali brez spremembe nastavitev piškotkov, ali pa boste kliknili na gumb Sprejmi, se strinjate z uporabo piškotkov na spletnem mestu.

Zapri