+386 51 317 162 info@panorama-glamping.com

Blog

Najpogostejša vprašanja

Prisluhni Sebi (JAGA BABA RETREAT)

Kako se je vse skupaj začelo? Hm, lahko bi rekli, da se je naša zgodba o Visolah in s tem povezana moja pot samostojne podjetnice začela pisati nekako po naključju. A če dobro pomislim, sem v bistvu od nekdaj čutila, da bo nekaj takšnega nekoč moja življenjska in poslovna pot. Naj vam razkrijem, zakaj…

Sama sem 16 let delala v velikem podjetju in želela sem si spremembo v življenju. Med tem, ko sem postala mamica dvema fantkoma, smo si uredili svoj dom v Visolah. Moja velika želja je bila delati od doma in delati bolj samostojno, saj sem po naravi ambiciozna oseba. Življenjskih izkušenj in samozavesti sem imela v tem trenutku dovolj, da odprem svoje podjetje in se podam na popolnoma novo pot – na pot podjetništva in turizma.

Pred 8 leti, ko smo kupili zemljišče v Visolah, smo si začasno uredili majhno hiško, kjer smo bivali, dokler nisva s partnerjem postavila hiše, ki je danes naš dom.

A takrat nisva vedela, za kaj bi majhno hiško uporabila. Res škoda je je bilo za shranjevanje orodja in zimskih gum, saj je bila hiška urejena za bivanje in je imela vso potrebno opremo za prijetno spanje, kuhinjo in veliko kopalnico. In ne nazadnje parket na tleh… Po nekaj oddanih noči prijateljem, smo jo bolj za šalo, kot zares, dodali na tujo spletno stran za popotnike in turiste iz tujine. Spomnim se, da sem bila prav presenečena, ko smo še isti večer dobili prvo rezervacijo iz Poljske! Verjemite, niso bili edini, jaz pa sem se počutila odlično, da sem jim lahko omogočila dober počitek in prijazno besedo. Gostje so nas zelo presenetili z odzivom in zadovoljstvom tukaj in nam povedali, da je lokacija izjemna, saj nudi mir in prečudovit panoramski razgled na dolino in gore. Motivirali so tudi mene, da sem rojena gostiteljica in tako pričela razmišljati, če bi to lahko bila moja služba, ki bi jo opravljala z največjim veseljem! Zelo rada spoznavam nove ljudi, še posebej svetovne popotnike in turiste, saj tudi sama prihajam iz turističnega okraja zreškega Pohorja in mi je gostoljubje nekako v krvi.

Ideja o glamuroznem kampiranju, tako imenovanem ‘glampingu’ pa se je porodila ob zamisli, da na domači breg, kjer je bil pred našim nakupom zemljišča še vinograd (Visole so namreč vinogradni okoliš), postavimo enostavne mini lesene hiške za namen spanja in strehe nad glavo, ki je za avanturistične dopustnike, ki imajo radi stik z naravo, vrhunec spanja v hotelski sobi sredi narave. Ker je ta vrsta tudi trend počitnikovanja, katerega simpatizer sem tudi sama, sem se odločila, da investiram vse prihranke v postavitev prve glamping hiške.

Prav na tem bregu smo se kot družina zelo radi družili, občudovali čudovit razgled in breg je postal naša prava »zen točka«

Kako se je vse skupaj pričelo?

S partnerjem sva oba trdo poprijela za delo – partner je specialist za obdelavo lesa, jaz pa sem se pričela

intenzivno ukvarjati s trženjem in managementom turizma. Les je najin najljubši gradbeni material, saj ga uporabiva, kjer se le da, partner pa je poleg tega, da se spozna na gradbeništvo, tudi mojster za parkete in lesene talne obloge. Torej, da povzamem – prvo in zaenkrat še edino glamping hiško smo izdelali sami doma in izdelana je iz lokalnega pohorskega lesa.

V idejnem projektu so predvidene 4 hiške, a glede na razpoložljivo zemljišče, ki ga imamo na voljo sta skupno dve hiški, ki jih oddajamo zaenkrat dovolj. Poleg majhnih otrok, ki jih imamo, se je potrebno še marsičesa naučiti – predvsem to, kako upravljati čas, da zmoremo kvalitetno opravljati delo sami. Glede na to, da smo v neposredni bližini tudi doma, želimo ohraniti butičnost, oseben pristop, individualnost in višji nivo storitev. Zagovarjamo kvaliteto pred kvantiteto in verjamemo, da bodo gostje to prednost prepoznali tudi sami.

Posebnost naše glamping hiške je namreč ta, da je hiška stabilna, izolirana in ima čisto poseben izgled. Velika panoramska stena ji daje zračnost, svetlobo in odprti razgled. Zemljišče na katerem stoji, pa nudi edinstven panoramski razgled, ki ga gostje najbolj občudujejo. Spanje v prijetni, topli, leseni hiški, z razgledom iz postelje, je vsekakor naša posebnost in vredna doživetja!

Ker pa na tem območju živi ogrožena vrsta sove „skovik“ in ker pogled iz hiške omogoča pogled s ptičje perspektive, panoramska stena pa odprti pogled, nas zanima, če bo komu uspelo to neverjetno srečanje iz oči v oči. Mogoče tistim, ki ste nočne ptice. Nikoli se ne ve!

Da bodo naši nočni opazovalci lahko čim dlje spali, v hiškah nudimo domači kmečki zajtrk iz košarice, dostavljen v hiško. Takšnemu razvajanju na vse zgodaj zjutraj se verjetno ne bo nihče odrekel. Zajtrk na terasi ali postelji z razgledom, je posebno doživetje.

Zasebni jacuzzi omogoča sproščanje na zasebni terasi.

apartmaji Mariborsko Pohorje Slovenija
konstrukcija za glamping hiško

Kontakt

Naslov

Visole 63, Visole, 2310 Slovenska Bistrica

Pokličite nas

+386 51 317 162

Panorama majčke

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov na tem spletnem mestu. Več informaciji

Nastavitve na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam omogočimo najboljšo možno izkušnjo pri brskanju. V kolikor boste spletno mesto uporabljali brez spremembe nastavitev piškotkov, ali pa boste kliknili na gumb Sprejmi, se strinjate z uporabo piškotkov na spletnem mestu.

Zapri