Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA REZERVACIJ in SPLETNE TRGOVINE

izdaja: 1., veljavni od 1.9.2017

Pogoji poslovanja PRI REZERVACIJI NASTANITVE:
– Za garancijo vaše rezervacije, je potrebna veljavna plačilna kartica ali predplačilo na TRR podjetja.
– Avansno plačilo za rezervacije brez kreditne kartice se sprejema najkasneje v roku 5 dni od dneva vnosa rezervacije.
– Prijava v objekt je mogoča takoj po 16:00, na dan prihoda.
– Odjavo iz objekta je potrebno opraviti do 12:00, na dan odhoda.
– Nepravočasno odjavo iz hotela, vam bomo dodatno zaračunali (10eur/h)
– Predčasni prihod se zaračuna 10eur/h. Preveriti možnost pred prihodom.
– Turistična taksa 1,3 € po osebi na dan, otroci 7-18 let 0,8 € ni vključena.
– Pridržujemo si pravico do odjave ali spremembe rezervacije, vkolikor je prišlo do zlorabe rezervacijskega sistema, ali pa je do napake prišlo zaradi malomarnosti uporabnika.

1. Pogoji odpovedi rezervacije:
Rezervacija velja do 22:00 ure, na dan prihoda.
Rezervacijo je možno stornirati do 14 dni pred prihodom.
V primeru, da se gost v hotelu ne pojavi, se zaračunava 100 % od zneska rezervacije.
V primeru odpovedi rezervacije 7-0 dni pred prihodom, se zaračunava 100 % od zneska.
Odpoved 7-14 dni in več pred prihodom se zaračuna 50% akontacije.

2. Javni red in mir
a.) Upoštevajo se vsi predpisi javnega reda in miru.
b.) Glasne zabave v nastanitvah in v neposredni okolici niso dovoljene.
c.) V primeru neupoštevanja glasnosti in namernega uničevanja lastnine, bomo odpovedali rezervacijo brez povračila akontacije.

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice kupca ter poslovni odnos med kupcem in prodajalcem oz. upravljalcem spletne trgovine.
Vaša pogodba je sklenjena na podlagi zakonov, ki veljajo na območju Republike Slovenije in so predmet presoje slovenskih sodišč.
Pravila za rezervacije zajemajo rezervacije, ki so bile narejene preko interneta, ob pomoči rezervacijskih agentov preko telefona ali na kakšen drug način – ne glede na prodajni kanal, ki je bil uporabljen ob potrditvi rezervacije, vas ta pravila zavezujejo. Potrjujete, da ste stari najmanj 18 let in ste odgovorni za vsa placila, ki se izvedejo na izbrani nacin. Pri tem ste dolžni zagotoviti dovolj denarnih sredstev, da bo transakcija uspešna obenem pa potrjujete, da ste pristojni za upravljanje z izbrano kreditno/debitno kartico.

3. Registracija
Za uspešen nakup je registracija kupca zaželena, obvezna pa za pridobitev članstva. Vnešeni podatki bodo varovani skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in se bodo uporabljali za namen obdelave kupčevih naročil.

4. Naročilo
Morebitne preklice naročil lahko kupec v roku 12 (dvanajstih) ur sporoči na naš elektronski naslov. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in prodajalcem/upravljalcem spletne trgovine, nepreklicno sklenjena. Prodajalec v roku 1 – 3 delovnih dni naročen/e izdel-ek/ke zapakira in odpošlje. Glede na uradni rok dostave našega pogodbenega partnerja (1-2 delovna dneva), kupec praviloma prejme naročeno pošiljko v roku od 2 do največ 5 delovnih dni po oddaji naročila.

5. Plačevanje
Plačilne možnosti so naslednje:
a.) po povzetju; pošiljko pošljemo preko kurirske službe z odkupno vrednostjo,
b.) po predracunu; ko kupec opravi naročilo, mu po e-pošti pošljemo predračun. Takoj ko je plačilo vidno na našem poslovnem računu, izdelke pošljemo na željeni naslov.
c.) Pay-Pal, d.) Payoneer, e.) Mastercard, f.) Visa.

6. Dostava
Stroški pošiljanja znašajo po ceniku pošte.

7. Cene
Prodajalec ni zavezanec za DDV, tako da cene ne vsebujejo DDV. Cene veljajo na dan nakupa in veljajo do preklica. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. Prodajalec si v takih primerih pridržuje pravico do spremembe cene med obdelavo naročila! V tem primeru bo kupec o tem pisno obveščen in mu bo ponujena možnost odstopa od pogodbe, hkrati pa mu bo ponujena tudi rešitev, ki bo šla v smer obojestranskega zadovoljstva.

8. Vračilo in zamenjava blaga ter pravica do odstopa od nakupa
Že kupljeno blago, pod pogojem, da je blago nerabljeno, nepoškodovano in v originalni embalaži, lahko kupec v roku 14. dni od prejema blaga, pošlje nazaj prodajalcu in zamenjali ga bomo za drugo blago. Morebitno razliko v vrednosti blaga je potrebno doplačati. Strošek vračila in strošek ponovnega pošiljanja za drugo blago nosi kupec.
Kupcu pripada pravica, da v 14. dneh, po prevzemu blaga, pisno sporoči prodajalcu, da z izdelki ni zadovoljen ali da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev, izdelke pa mora nato vrniti v roku 30 dni od obvestila o odstopu od pogodbe. Vrnitev blaga v roku za odstop se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti prodajalca in sicer na e-pošto: info@panorama-glamping.com, blago pa vrniti v tridesetih (30.) dneh od dneva nakupa oz. obvestila o odstopu od pogodbe. Blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa, ki ga kupec dobi priloženega z dostavljenim blagom. Prodajalec ne sprejema odkupninskih pošiljk. Kupcu bo kupnina vrnjena v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v tridesetih (30.) dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe, brez da kupec to zahteva.

9. Reklamacije in garancija
Kupec lahko reklamira blago, če le to nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali pa kako drugače odstopaj od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v roku 14 dni od dneva nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel, zahteva popravilo artikla ali vračilo kupnine. V primeru reklamacij nas lahko kontaktirate preko telefonske številke 051 317 162, preko e-pošte:info@panorama-glamping.com, pošiljko pa, po predhodnem dogovoru z nami, vrnete na naš naslov preko našega kurirja. Kurir bo reklamirano pošiljko prevzel pri vas, na naše stroške. Drugačen način vračila na naše stroške ni možen ! Pri uveljavljanju garancije poslujemo v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).
V primeru, da je paket, ki ga prejmete ob naročilu blaga, fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi in sicer tako, da o zadevi seveda najprej obvestite nas preko e-pošte, mi pa Vam po predhodnem dogovoru z Vami, pošljemo kurirja dostavne službe, ki prevzame pošiljko v enakem stanju, kot ste jo prejeli (brez da bi karkoli dodali ali odstranili), vi pa izpolnete reklamacijski zapisnik. Skupaj z našo dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

10. Komunikacija
Prodajalec bo s kupcem stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu kupec izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala sestavine, ki bodo jasno in nedvoumno označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno naveden, akcije, posebni popusti in druge tržne tehnike bodo jasno označene kot takšne z jasno določenimi pogoji udeležbe v njih, jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo kupca, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo prodajalec izrecno spoštoval.

11. Pritožbe in spori
Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov (ZVPot). Prodajalec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Prodajalec bo v roku pet (5) delovnih dni potrdil kupcu, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Kontaktna oseba za pritožbe je direktor družbe.
Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

12. Izjava o varovanju osebnih podatkov
Podjetje pri svojem poslovanju zavzema za korektno uporabo osebnih podatkov. V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine.
Podjetje za potrebe poslovanja spletne trgovine zbira naslednje podatke uporabnikov:
– ime in priimek
– naslov in kraj bivanja
– naslov za pošiljanje naročenega blaga
– naslov elektronske pošte
– ostale podatke, ki jih uporabnik vnese pri registraciji v spletno trgovino
Za točnost vnešenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri registraciji v spletno trgovino na odgovarjamo.

13. Kontakti prodajalca oz. ponudnika / upravljalca spletne trgovine/rezervacije nastanitev:
PANORAMA GLAMPING VISOLE, Alenka Mrzdovnik, s.p., luksuzno kampiranje
Visole 63, 2310 Slovenska Bistrica, Slovenija
GSM:051 317 162
e-pošta: info@panorama-glamping.com
spletna stran: www.panorama.glamping.com

Osnovni podatki:
Davčna št.: 442135041
Matična št.: 8044350000
št.poslovnega bančnega računa: 051008015915655

V Slovenski Bistrici, dne 7.9.2017

Alenka Mrzdovnik
direktorica