One Comment

 1. panora11

  1. Smučišče pri Treh kraljih na Pohorju
  Manjše, a prijetno smučišče Trije kralji, privablja predvsem skupine šolskih otrok, družine in rekreativne smučarje, se nahaja na stičišču Mariborskega in Zreškega Pohorja in je le 16 kilometrov oddaljeno iz Slovenske Bistrice. Leži na nadmorski višini 1200 do 1347 metrov. Opremljeno je z dvema vlečnicama, ki zmoreta prepeljati 1700 smučarjev na uro. Dve smučarski progi sta dolgi en kilometer, dve pa 500 metrov, urejena je tudi štirikilometrska tekaška proga. Smučišča pozimi tudi dodatno zasnežujejo, organizirajo pa tudi šolo smučanja.
  2. Mariborsko Pohorje in Areh
  Smučišče Mariborsko Pohorje je največji smučarski center v Sloveniji in se nahaja južno od mesta Maribor, na področju Mariborskega in Areškega Pohorja. Uživate lahko na več kot 40 km smučarskih prog, primernih za smučanje vseh težavnostnih stopenj. Smučišče ima tudi najdaljšo osvetljeno smučišče v Evropi. Njegovih 10 km je primernih za smučarje začetnike , kot tudi zahtevne smučarje in deskarje na snegu. Smučišče je znano po vsem svetu, saj gostuje tekmovanje v ženskem smučanju za svetovni pokal, imenovano Zlata lisica.
  Vzpenjača (gondola) je dostopna z mestnim avtobusom. Odločite se lahko med animacijskimi in adrenalinskimi programi, sprostitvijo in nočno smuko. Lahko si izposodite smučarsko opremo, izboljšajte svoje smučarsko znanje ali pa se naučite smučati.
  3. Rogla
  Smučišče Rogla je eno pomembnejših zimskošportnih središč v Sloveniji. Leži v osrčju Pohorja na 1517 m.n.m. v občini Zreče, približno 15 km oddaljeno od Zreč. Spada med večja slovenska smučišča.
  Smučarske proge v skupni dolžini 15 km se razprostirajo na 90 hektarjev površine med 1050 in 1517 m.n.m. Poleg njih pa je v okolici še za 30 km tekaških prog in zimsko-letno sankališče Zlodejevo (1300 m). Oskrbujejo jih žičnice, ki lahko prepeljejo do 15.000 smučarjev na uro, od tega dve štirisedežnici in deset vlečnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>