NAŠA ZGODBA

Sama sem 16 let sem delala kot tajnica v velikem podjetju z nad 1000 zaposlenimi. V času novega lastništva in reorganizacije sem pričakovala prvega otroka in ker spadam v skupino starejših mamic, sem se po prvem otroku odločila še za enega in ostala tako doma skupaj 4 leta. Po tem času me delovno mesto ni več čakalo, jaz pa sem si zaželela delati samostojno in ne več le kot zaposlena. Življenjskih zkušenj in samozavesti sem imela v tem trenutku dovolj, da odprem podjetje in se podam na popolnoma novo pot – pot podjetništva in turizma.

Naša zgodba in kako sem prišla do ideje, je skupek naključij, ki so nakazovala to pot in sicer: Pred 8 leti, ko smo kupili to zemljišče, smo živeli v majhni hiški in zraven dokončali še večjo hišo, v katero sme se pred letom dni tudi preselili. Ker smo začasno hiško imeli popolnoma opremljeno za življenje, smo jo bolj za šalo, kot zares, pričeli oddajati tujim turistom. Ti pa so nas zelo presenetili z odzivom in zadovoljstvom tukaj.

Ker bi meni to predstvljalo super delo, sem razmišljala, kako bi lahko od tega živeli.

Ideja se je porodila ob zamisli, da na domači breg, kjer je bil pred našim nakupom še vinograd (Visole so namreč vinogradni okoliš), postavimo enostavne mini lesene hiške za namen spanja in strehe nad glavo, ki je za avanturistične dopustnike, ki imajo radi stik z naravo, povsem dovolj. Ker je ta vrsta tudi trenutni trend počitnikovanja, katerega simpatizer sem tudi sama, sem se odločila, da investiram vse prihranke v zagon podjetja.

V tej naši zgodbi pa ima posebno mesto tudi moj mož. V vseh teh naključjih, sva v razmaku 3 mesecev namreč ostala brez službe kar oba. Dva majhna otroka (takrat 3 in 2 leti) in dva kredita, bi bila zelo pesimistična zgodba, ampak v takšni situaciji pričneš delati, kar že itak znaš. Mož je namreč mojster za les, les pa je moj najljubši gradbeni material. Torej, hiške izdelujemo doma in izdelane bodo iz lesa.

Posebnost naših hišk je namreč ta, da naše zemljišče nudi fantastičen panoramski razgled, ki ga gostje občudujejo. Spanje v prijetni, topli, leseni hiški, s panoramskim razgledom iz postelje, je vsekakor naša posebnost in vredna doživetja! Ker pa na tem območju živi ogrožena vrsta sove „skovik“ in ker pogled iz hiške omogoča pogled s pričje perspektive, panoramska šipa pa odprti pogled, nas zanima, če bo komu uspelo to neverjetno srečanje iz oči v oči. Mogoče tistim, ki ste nočne price. Nikoli se ne ve.

Da bodo nočni opazovalci lahko čim dlje spali, v hiškah nudimo domači, kmečki zajtrk, lokalnih pridelovalcev hrane iz košarice, dostavljen v hiško. Takšnemu razvajanju na vse zgodaj zjutraj se verjetno ne bo bo nihče odrekel.

Vabljeni v deželo Skovika, da se prepričate sami, če naša zgodba drži.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>