NAŠA ZGODBA

Kako se je vse skupaj začelo? Hm, lahko bi rekli, da se je naša zgodba o Visolah in s tem povezana moja pot samostojne podjetnice začela pisati nekako po naključju. A če dobro pomislim, sem v bistvu od nekdaj čutila, da bo nekaj takšnega nekoč moja življenjska in poslovna pot. Naj vam razkrijem, zakaj…

Sama sem 16 let delala v velikem podjetju in želela sem si spremembo v življenju. Med tem, ko sem postala mamica dvema fantkoma, smo si uredili svoj dom v Visolah. Moja velika želja je bila delati od doma in delati bolj samostojno, saj sem po naravi ambiciozna oseba. Življenjskih izkušenj in samozavesti sem imela v tem trenutku dovolj, da odprem svoje podjetje in se podam na popolnoma novo pot – na pot podjetništva in turizma.

Pred 8 leti, ko smo kupili zemljišče v Visolah, smo si začasno uredili majhno hiško, kjer smo bivali, dokler nisva s partnerjem postavila hiše, ki je danes naš dom.

A takrat nisva vedela, za kaj bi majhno hiško uporabila. Res škoda je je bilo za shranjevanje orodja in zimskih gum, saj je bila hiška urejena za bivanje in je imela vso potrebno opremo za prijetno spanje, kuhinjo in veliko kopalnico. In ne nazadnje parket na tleh… Po nekaj oddanih noči prijateljem, smo jo bolj za šalo, kot zares, dodali na tujo spletno stran za popotnike in turiste iz tujine. Spomnim se, da sem bila prav presenečena, ko smo še isti večer dobili prvo rezervacijo iz Poljske! Verjemite, niso bili edini, jaz pa sem se počutila odlično, da sem jim lahko omogočila dober počitek in prijazno besedo. Gostje so nas zelo presenetili z odzivom in zadovoljstvom tukaj in nam povedali, da je lokacija izjemna, saj nudi mir in prečudovit panoramski razgled na hribe. Motivirali so tudi mene, da sem rojena gostiteljica in tako pričela razmišljati, če bi to lahko bila moja služba, ki bi jo opravljala z največjim veseljem! Zelo rada spoznavam nove ljudi, še posebej svetovne popotnike in turiste, saj tudi sama prihajam iz turističnega okraja zreškega Pohorja in mi je gostoljubje nekako v krvi.
VACATION RENTAL, COUNTRY COTTAGE SLOVENIA

Ideja se je porodila ob zamisli, da na domači breg, kjer je bil pred našim nakupom zemljišča še vinograd (Visole so namreč vinogradni okoliš), postavimo enostavne mini lesene hiške za namen spanja in strehe nad glavo, ki je za avanturistične dopustnike, ki imajo radi stik z naravo, vrhunec spanja v hotelski sobi sredi narave. Ker je ta vrsta tudi trenutni trend počitnikovanja, katerega simpatizer sem tudi sama, sem se odločila, da investiram vse prihranke v postavitev prve glamping hiške.

Prav na tem bregu smo se kot družina zelo radi družili, občudovali čudovit razgled in breg je postal naša prava »zen točka«

Kako se je vse skupaj pričelo?

Po tem, ko sem videla odziv prvih gostov v naši hiški, sem dobila pravi zagon in motiv za samostojno delo od doma. Iskala sem možnosti za subvencijo otvoritve podjetja in bila izbrana na razpisu »Ženskega podjetništva« za subvencijo. Po treh mesecih intenzivnih priprav in poslovnih izobraževanj sem odprla svoj s.p. V sklopu izobraževanja sem spoznala arhitektko Ano Stopar, ki mi je ponudila idejo in izrise hišk, od tukaj naprej pa zame ni bilo več poti nazaj.


S partnerjem sva oba trdo poprijela za delo – partner je specialist za obdelavo lesa, jaz pa sem se pričela intenzivno ukvarjati s trženjem in managementom turizma. Les je najin najljubši gradbeni material, saj ga uporabiva, kjer se le da, partner pa je poleg tega, da se spozna na gradbeništvo, tudi mojster za parkete in lesene talne obloge. Torej, da povzamem – hiško smo izdelali sami doma in izdelana je iz lokalnega pohorskega lesa.

Posebnost naših hišk je namreč ta, da so hiške stabilne, izolirane in imajo čisto poseben izgled. Velika panoramska stena ji daje zračnost, svetlobo in odprti razgled. Zemljišče na katerem stoji, pa nudi edinstven panoramski razgled, ki ga gostje najbolj občudujejo. Spanje v prijetni, topli, leseni hiški, z razgledom iz postelje, je vsekakor naša posebnost in vredna doživetja!

Ker pa na tem območju živi ogrožena vrsta sove „skovik“ in ker pogled iz hiške omogoča pogled s ptičje perspektive, panoramska stena pa odprti pogled, nas zanima, če bo komu uspelo to neverjetno srečanje iz oči v oči. Mogoče tistim, ki ste nočne ptice. Nikoli se ne ve!

Da bodo naši nočni opazovalci lahko čim dlje spali, v hiškah nudimo domači kmečki zajtrk iz košarice, dostavljen v hiško. Takšnemu razvajanju na vse zgodaj zjutraj se verjetno ne bo nihče odrekel. Zajtrk na terasi ali postelji z razgledom, je posebno doživetje. Jacuzzi nudi razvajanje na polno. To je letos ekskluzivna ponudba, saj stoji šele prva hiška in je češnja na vrhu smetane – hriba! Naša vizija je postaviti pravi mali raj v naravi z nekaj lesenimi glamping hiškami, lastnimi sanitarijami, jacuzziji in vso pripadajočo infrastrukturo.

Zelo se veselim nadgradnje te naše zgodbe!

Vabljeni v deželo Skovika, da se prepričate sami, če naša zgodba drži.